Voedings- & leefstijladvies

Alles wat jij consumeert wordt omgezet in je lichaam en dat is letterlijk wie jij word!

Je lijf is je tempel. Het is zo’n doorsnee zin geworden, maar ik wil dat je hier even écht bij stilstaat. Jouw lichaam is het enige echte huis dat je ooit zal hebben, hier woon je voor de rest van je leven en het heeft aandacht, liefde en onderhoud nodig. Dat weten we allemaal, maar door het drukke Westerse leven schiet het er nog wel eens bij in om ons daar ook daadwerkelijk aan te houden. We leiden een gestresst leven en eten vaak voeding dat vol zit met bestrijdings- en conserveringsmiddelen. Daarnaast leven we in een zeer vervuilde wereld dus is een reiniging op zijn tijd echt niet misplaatst, dat geldt voor iedereen.

Wil jij

  • meer energie?
  • een stralende huid?
  • een beter humeur?
  • een betere gezondheid?
  • een paar overtollige kilo’s kwijt?
  • meer waardering voor voeding?
  • een lichter/opgeruimd gevoel, lichamelijk en mentaal?

Is je antwoord op één of meerdere vragen JA!, dan is het tijd voor verandering!


“Ik ben al 10kg+ afgevallen zonder dat het me erg veel moeite heeft gekost.”

Manon helpt mij nu al een tijdje. Ik ben met haar in contact gekomen om af te vallen. Ze heeft mij laten inzien dat diëten ook iets kan zijn waar je niet je hele leven voor op de kop hoeft te zetten en nergens meer van kan genieten. Door een (op mijn behoeften ingespeeld) plan van aanpak met verschillende keuzes in het eten ben ik nu al 10kg+ afgevallen zonder dat het me erg veel moeite heeft gekost. Ook was het eten gewoon lekker! Manon reageert altijd snel en helpt graag bij onduidelijkheden of gewenste aanpassingen. Kortom, zeker enorm tevreden!

Tom Smit

Enschede

“Al vrij snel had ik minder overgangsklachten…”

Hallo,

Mijn naam is Esther, ik ben 50 jaar en ik wil graag onderstaand verhaal delen met jullie:

Nadat ik al enige tijd niet lekker in mijn vel zat en mijn lichaam voor mijn gevoel uit balans raakte, door in mijn ogen overgangsklachten, kwam dit ter sprake na een yogales van Manon.

We kwamen in gesprek en Manon gaf aan dat ze mij hierbij wellicht kon helpen. Aangezien ik graag weer mijn balans terug wilde vinden, vond ik het een goed idee om met haar een afspraak te maken.

Ik stond niet gelijk positief tegenover het idee dat ik wellicht mijn voedingspatroon moest aanpassen, aangezien ik het lastig vind om niet te snaaien. Om mijzelf allerlei lekkere dingen te laten ontzeggen en over te gaan op allerlei ‘healthy’ producten, no way.

Dat was mijn eerste gedachte. Maar goed, ik moest ergens beginnen en wellicht was dit wel door te kijken naar mijn voedingspatroon.

Voor het gesprek plaats kon vinden moest ik een vragenlijst invullen van hetgeen ik at, dronk en hoe vaak en wanneer. Dit was voor mij best confronterend omdat ik erachter kwam dat ik veel suiker tot mij nam, veel tussendoortjes en weinig fruit at.

Tijdens het gesprek kwam Manon met een persoonlijk behandelplan, waarin we mijn doel hebben beschreven; het lichaam in balans krijgen en weer lekker in mijn vel zitten.

Dit sprak mij natuurlijk aan.

Het plan werd door Manon uitgebreid met mij besproken en doorgenomen. Wat ik erg prettig vond was dat ik zelf kon bepalen wat ik er mee ging doen. Manon gaf tips, suggesties en ik was aan zet wat betreft de uitvoering hiervan.

Na het bespreken werd ik erg enthousiast, ik heb gelijk een aantal producten aangeschaft.

En mijn kast werd al snel gevuld met havermoutvlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten en allerlei kruiden (waarvan ik voorheen nog nooit had gehoord).

Ik maak nu zelf mijn granola, ik eet elke ochtend fruit met noten, ik drink minder koffie, ik drink mijn thee zonder suiker, ik gebruik vervangende producten.

Ik eet 3x per dag en tijdens het avondeten ik eet gewoon met mijn gezin mee, dit blijft zoals voorheen.

Af en toe snaai ik zeker nog wel, maar ik ben mij wel bewuster geworden van wat ik eet en hoe ik mijn dag op start. Ik neem dagelijks een supplement (met bepaalde kruiden) dat ervoor zorgt dat mijn lichaam weer in balans komt.

Al vrij snel had ik minder overgangsklachten en ik weet zeker dat dit komt door hetgeen ik voor mijzelf heb aangepast t.a.v. het voedingspatroon.

Esther van Limbeek

Enschede

Mijn werkwijze en waarom…

Ik heb vroeger zelf ontzettend gestruggeld met eten. Eerst ontzettend ongezond, je weet wel, met Red Bulls, cola, chocolade en patat. Ik werd iets voller en iemand gaf dit niet zo subtiel aan, wat leidde naar een eetstoornis; ik had boulimia. 2 Jaren verder, 15 kg lichter en zonder energie wist ik dat het zo niet verder kon. Ik moest dit doorbreken. Ik wilde weer gezond worden en volop in het leven staan. Ik ben me gaan verdiepen in voeding en zo is mijn interesse ontstaan.

Inmiddels heb ik meerdere opleidingen en cursussen afgerond; Voedingsdeskundige, Ayurveda, Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach, Detoxcoach, Voedingstherapie en Ayurvedisch Levend Bloed Analyse.

Door mijn verscheidenheid in opleidingen weet ik het probleem vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en is er altijd een oplossing die bij jou past. Iedereen is zó uniek, er is geen ‘one size fits all’.

“In één enkele druppel van jouw bloed is te zien hoe jij leeft. Jouw leefstijl is terug te vinden in jouw hele lijf. Je bent letterlijk wat je consumeert!”

Heel veel mensen nemen lichamelijke klachten voor lief. Een opgeblazen buik na het eten, maagzuur, allergieën, huiduitslag, weinig energie, hoofdpijn en zelfs depressieve gevoelens. Dat hoort er nu eenmaal bij toch?! Nee, zeker niet!

Ook jij kan je ‘on top of the world’ voelen!

Voeding ís energie! Voeding is er om je te voeden. Het kan dienen als medicijn, maar soms is even niet eten het juiste om te doen.

High level 1:1 coaching biedt voor jou de mogelijkheid om samen met mij, stap voor stap, een voedingspatroon en leefstijl te ontwikkelen die geheel op jou is afgestemd.


Waar sta jij volgend jaar?

Photo by Jenny Hill on Unsplash