Health

RECEPT // Chia pudding wilde bosbes-kokos getopt met bramen en frambozen

Jump to recipe

Wil je ervoor zorgen dat je beter in je vel zit? Eet dan deze heerlijke chia pudding! Bomvol gezonde voedingsstoffen en zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

Chiazaad

Door vocht aan het chiazaad toe te voegen gaat het uitzetten, het neemt het vocht op en vormt zich tot een soort gelei. De onoplosbare vezels zorgen voor een goede darmpassage en kunnen zo obstipatie verlichten (mits je ook voldoende drinkt natuurlijk) en houden de bloedsuikerspiegel stabiel.

Wilde bosbessen, frambozen & bramen

Deze prachtige en overheerlijke soorten fruit zou je echt vaker moeten eten.

Wilde bosbessen zijn geweldig voor je gezondheid… Ze werken ontstekingsremmend door de grote hoeveelheid aan antioxidanten en kunnen zelfs de groei van kankercellen kunnen remmen!

Deze kan je bij de Albert Heijn als bio diepvriesproduct (zie afbeelding hieronder) krijgen en ik raad je ten zeerste aan om deze te kopen een aantal keer per week op het menu te zetten. Je kan ze bijvoorbeeld ook samen met andere ingrediënten tot een smoothie blenden.

Een afbeelding van AH Biologisch Wilde bosbes
AH Biologisch Wilde bosbessen

Bramen zitten net als wilde bosbessen vol met antioxidanten en bevatten ook veel vitamine C, goed voor een sterk immuunsysteem voor het vechten tegen ziekteverwekkers. Er zitten ook anthocyaninen in die erg goed zijn om de bloedsuikerspiegel op peil te houden en dus kunnen worden ingezet bij diabetes.

Bramen zijn op dit moment volop beschikbaar waardoor ze vaak in de aanbieding zijn, maak daar dus gebruik van! Je kan ze natuurlijk ook zelf plukken. Maak er een gezellig dagje uit van, ga naar het bos bramen plukken met je kinderen. Gegarandeerd een succes!

Frambozen zijn familie van de braam en ook dit zijn vitamine C bommetjes. Ze zijn wel anders van kleur en ieder soort voedingsmiddel met een andere kleur heeft zo ook weer zijn eigen eigenschappen. Probeer dus zoveel mogelijk verschillende kleuren groente en fruit te eten voor een variëteit aan voedingsstoffen. Iedere voedingsstof heeft zo zijn eigen functie en dus zorg je zo voor het verbeteren en behouden van een optimale gezondheid.


Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *