Overheerlijke homemade granola

Damn! Wat is dit toch lekker! En daar is iedereen het mee eens. Heerlijk over de yoghurt en iedereen snoept er graag een handje van, of twee, of drie handjes ­čśë Tip: Maak voldoende want het is zo op.

Ingredi├źnten:

  • 4 handjes havermout
  • 2 handjes pecannoten, grof gehakt
  • 3 el amandelmeel
  • 3 el kokosrasp
  • 4 kardemompeulen, de zaadjes vijzelen
  • 1 tl Ceylon kaneelpoeder
  • 1 el ghee (gesmolten)
  • 2 el ahornsiroop

Verwarm de oven voor op 160 ┬░C. Doe alle ingredi├źnten samen in een grote kom en hussel het goed door met je handen zodat alles gecoat is met de ghee, ahornsiroop en de kruiden. Doe het op een met bakpapier bedekte bakplaat, spreid goed uit en schuif in de oven. Het geheel bak je in 20 minuutjes. Na 10 minuten nog even uit de oven halen en omscheppen. Dan nog 10 minuten in de oven en klaar! Even goed laten afkoelen want dan wordt het nog wat knapperiger.

Enjoy!

Zalige Burger (van pulp)

Niet te geloven dat deze heerlijk (‘ham’-)burger van pulp wordt gemaakt! Hij is sappig, heeft broodjes op en onder en verse toevoegingen… alles wat een burger nodig heeft

Ik heb deze burger gemaakt naar aanleiding van de pulp die ik over had van het sapvasten (gratis e-book te downloaden op de homepagina).

Ingredi├źnten:

Voor de burgers:

  • 250 gram pulp
  • 75 gram gehakte champignons
  • 8 gram nutritional yeast
  • 75 gram havermeel (havermout kan je malen in een koffiemolen)
  • 125 gram kikkererwten
  • 5 gram himalayazout
  • 1 grote tl gerookt paprikapoeder
  • peper naar smaak
  • 2 eieren

Voor de broodjes:

  • 200 gram havermeel
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • kruiden naar smaak

Voor op de burger:

  • sla
  • tomaat
  • paprika
  • alfalfa

Saus voor op de burger:

  • 1/2 avocado
  • 2 tl mosterd
  • 2 el olijfolie

Doe alle ingredi├źnten voor de burger in een grote kom, mix en maak er 4 mooie burgers van.

Verwarm de oven voor op 180┬░C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix voor de broodjes het havermeel, de Griekse yoghurt, de eieren en de kruiden met een garde in een grote kom. Maak er 8 ronde porties van op de bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn. Een broodje is een bovenkant, een ander broodje de onderkant van de burger.

Zodra de broodjes in de oven zitten kan je burgers bakken, ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur.

Maak ondertussen de saus door alle ingredi├źnten van de saus met een staafmixer te blenden.

Bedek een broodje met sla, tomaat en paprika en leg er de burger op. Voeg een royale dot avocado-saus toe, top af met de alfalfa en bedek met nog een broodje tot het een burger naar jouw wens is.

Zo kan je met dit recept 4 burgers maken.

Enjoy!

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *